Rahsia Awet Muda: Kesan Vivix by Shaklee

Semakin kita berusia, pastinya kita mencari-cari rahsia awet muda. Kulit wajah yang masih gebu dan bebas kedut. Mata yang jelas dan bersinar. Badan yang lincah dan aktif. Tahukah anda awet muda sebenarnya boleh berlaku pada seluruh anggota badan kita dan bukannya luaran sahaja?

rahsia awet muda
awet muda menjadi idaman setiap wanita yang berusia.

Apabila kita semakin tua, sel-sel kita mengalami perubahan yang menyumbang kepada tanda-tanda penuaan yang boleh dilihat. Timbul pula kebimbangan kesihatan yang berkaitan dengan usia. Walau bagaimanapun, kajian saintifik kini menemui satu bahan semulajadi yang mampu membuatkan anda kembali ‘muda’. Sebelum itu jom lihat dulu apa sebenarnya terjadi apabila usia kita semakin meningkat.

Penuaan di peringkat sel

Di hujung setiap DNA kita wujud ‘endcaps’ dipanggil telomeres. Telomeres akan memendek seiring dengan peningkatan usia. Pemendekan telomeres sering dikaitkan dengan penyakit kronik seperti kanser, penyakit kardiovaskular dan diabetes. Pemendekan telomeres juga menyebabkan proses penuaan tersebut berlaku dengan lebih pantas atau tua sebelum usia.

Telomer ialah penutup hujung pelindung yang melindungi kromosom dalam sel. Semakin meningkat usia, telomer semakin pendek, dan telomer yang lebih panjang dikaitkan dengan kesihatan yang lebih baik.
kajian saintifik menunjukkan bagaimana pembahagian sel terhenti apabila telomeres memendek dan menghilang. Tanpa pembahagian sel, sel akan mati. Inilah yang membawa kepada proses penuaan.

Rahsia awet muda

Secara teorinya, untuk memastikan tubuh badan kita awet muda, penting untuk memastikan sel-sel dalam tubuh badan kita dalam keadaan optimum. Telomeres yang memendek menyebabkan sel tidak berfungsi dan seterusnya menyebabkan proses penuaan. Tanda-tanda penuaan yang boleh dilihat, seperti kedutan, daya hidup berkurangan dan masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia.

Alangkah bagusnya jika kita boleh mengurangkan kadar pemendekan telomeres? Mengekalkan telomeres yang panjang agar sel kekal sihat dan berfungsi. Seterusnya melambatkan proses penuaan.

Kemajuan sains telah mendapati bahawa ada bahan semulajadi yang berupaya melambatkan pemendekan telomeres. Inilah polifenol yang ditemui di dalam banyak tumbuhan diluar sana. Jemput baca kertas kajian tersebut di sini.

Polifenol untuk awet muda ada di dalam vivix

Vivix, yang diformulasikan oleh Shaklee, adalah suplemen pemakanan khusus menyasarkan sel-sel penuaan. Vivix mengandungi 4 bahan premium tinggi polifenol iaitu Muscadine Grape, Japanese Knotweed, European Elderberry dan purple carrot. Sama seperti kesemua suplemen Shaklee, Vivix telah terbukti selamat, semulajadi dan berkesan.

Selain kesihatan yang lebih baik, mereka yang mengamalkan vivix juga amat berbeza. Awet muda bukan lagi mustahil buat mereka. Belasan tahun mengamalkan vivix membuatkan mereka tampil lebih sihat dan tampak muda dari usia.

rahsia awet muda bersama vivix
rahsia awet muda ibu dan anak

Vivix by Shaklee

Vivix by Shaklee ialah pengubah permainan dalam bidang kesihatan diperingkat sel. Ia menawarkan penyelesaian yang menyeluruh memerangi kesan penuaan pada sel kita. Dengan sifat antioksidannya yang kuat, sokongan pembaikan DNA, peningkatan mitokondria, dan kesan anti-radang, Vivix memperkasakan sel-sel penuaan untuk meremajakan dan berfungsi secara optimum. Dengan memasukkan Vivix ke dalam rutin harian kita, kita boleh membuka potensi untuk penuaan yang lebih sihat, kecergasan yang lebih baik dan landskap selular yang lebih muda.

Nak ketahui lanjut tentang vivix? jom hubungi fiela hari ini. www.wasap.my/601135228059/nakvivix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *