Vivix Shaklee: bukti dunia makin maju

Dalam dunia di mana kesihatan dan kesejahteraan adalah amat penting, kita sentiasa mencari cara yang berkesan untuk meningkatkan kesejahteraan dan panjang umur. Muncul Vivix Shaklee, suplemen pemakanan yang dicipta oleh Shaklee. Satu nama yang amat dipercayai dalam industri kesihatan.

Apakah Vivix Shaklee

Vivix adalah campuran botanikal ekstrak Muscadine Grape, ekstrak European Elderberry, ekstrak Japanese Knotweed dan ekstrak Purple Carrot. Muscadine Grape atau anggur muscadine mengandungi pelengkap penuh polifenol yang terdapat dalam anggur lain. Namun tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan tinggi asid ellagic dan ellagitannins yang, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang besar. Inilah kelebihan Vivix Shaklee.

vivix shaklee

Memahami Kesihatan Selular

Sebelum mendalami secara spesifik Vivix, adalah penting untuk memahami kepentingan kesihatan selular. Badan kita terdiri daripada berbilion-bilion sel, masing-masing menjalankan pelbagai fungsi untuk memastikan kita hidup dan sihat. Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, sel-sel kita terdedah kepada pelbagai tekanan yang berpotensi merosakkannya, membawa kepada penuaan yang dipercepatkan, penyakit kronik dan penurunan kesihatan secara keseluruhan.

4 mekanisma utama bagaimana Vivix  shaklee memelihara kesihatan
4 mekanisma utama bagaimana Vivix memelihara kesihatan

Di sinilah Vivix melangkah masuk, bertujuan untuk menyokong dan melindungi sel-sel kita, membolehkan kita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan bertenaga. Sekarang, mari kita terokai ciri utama yang menjadikan Vivix sebagai penukar permainan sebenar dalam bidang kesihatan selular.

Campuran Polifenol Revolusi

Rahsia keberkesanan Vivix Shaklee adalah terletak campuran premium polifenol semulajadi. Diperoleh daripada gabungan unik anggur muscadine dan knotweed Jepun. Polifenol ini terkenal dengan sifat antioksidannya, yang membantu memerangi tekanan oksidatif, penyumbang utama kepada kerosakan sel.

Apa yang membezakan Vivix ialah proses pengekstrakan eksklusifnya, yang memastikan pemeliharaan integriti dan bioavailabiliti polifenol ini. Dengan memanfaatkan potensi penuh sebatian semula jadi ini, Vivix menyediakan perlindungan selular yang komprehensif, menggalakkan kesihatan dan kecergasan yang optimum.

Resveratrol sebagai Bahan Utama Vivix Shaklee

Salah satu polifenol luar biasa yang terdapat dalam Vivix ialah resveratrol, antioksidan kuat yang terkenal dengan faedah anti-penuaan dan kesihatan kardiovaskular. Diekstrak daripada kulit anggur muscadine, resveratrol telah dikaji secara meluas untuk potensinya untuk menyokong umur panjang selular dan mengurangkan penurunan berkaitan usia.

4 campuran utama vivix shaklee

Kajian saintifik membuktikan keupayaan polifenol memelihara kesihatan dan sifat anti-aging. Badan kita terdiri dari berbilion sel. Setiap satu sel ini mempunyai DNA yang hujungnya dipanggil telomere. Kajian menunjukkan seiring dengan usia, telomere akan memendek dan seterusnya hilang. Apabila ini terjadi, sel tersebut akan hilang fungsi dan mati. Inilah yang menjurus kepada proses penuaan manusia.

Proses ini adalah secara semulajadi. Namun apabila terdedah dengan pelbagai pencemaran toksik, uv dari matahari, pemakanan tidak seimbang dan banyak lagi faktor lain, proses pemendekan telomeres berlaku lebih pantas. Akibatnya terjadilah penuaan sebelum usia.

Polifenol didapati bukan sahaja berupaya melambatkan proses pemendekan telomeres bahkan memastikan kestabilan telomeres itu sendiri. Apabila ini terjadi pada seluruh sel di dalam badan anda, terjadilah anti-aging atau awet muda. Kajian ini boleh anda baca di sini: Stabilization of telomere by the antioxidant property of polyphenols: Anti-aging potential . Inilah salah satu dari pelbagai kajian saintifik yang membuktikan kelebihan polifenol pada kesihatan manusia. Vivix Shaklee pula adalah suplemen polifenol yang terdapat di Malaysia!

testimoni vivix shaklee
antara bukti keberkesanan vivix shaklee adalah yang mengamalkannya bertahun-tahun bukan sahaja lebih sihat, malah tampil lebih muda dan bertenaga.

Istimewanya Shaklee

Selain kelayakan saintifik Vivix yang mengagumkan, pengeluarnya, Shaklee, merupakan perintis terkenal dalam industri kesihatan. Dengan lebih 65 tahun pengalaman, Shaklee telah membuktikan dirinya sebagai sumber produk pemakanan berkualiti tinggi yang disokong secara saintifik yang dipercayai.

Komitmen Shaklee terhadap amalan mampan, standard kualiti yang ketat dan tanggungjawab sosial menunjukkan lagi dedikasi mereka untuk mencipta produk yang bukan sahaja memberi manfaat kepada individu tetapi juga menyumbang kepada planet yang lebih sihat.

Vivix Shaklee

Vivix by Shaklee mewakili anjakan paradigma dalam bidang kesihatan selular. Dengan gabungan polifenol yang kuat, termasuk resveratrol, dan komitmen yang tiada tandingannya terhadap penyelidikan saintifik, Vivix menawarkan individu peluang unik untuk menyokong dan melindungi sel-sel mereka, sekali gus menggalakkan kesihatan dan umur panjang yang optimum.

Dengan memasukkan Vivix ke dalam rutin harian anda, anda boleh mengambil langkah proaktif ke arah meningkatkan kesihatan selular anda, memerangi kesan penuaan dan membuka potensi sebenar tubuh anda. Hayati kuasa Vivix dan mulakan perjalanan transformatif ke arah anda yang lebih sihat dan bertenaga.

Mulakan hari ini

Vivix Shaklee merupakan suplemen dan bukannya ubat. Anda perlu mengikut nasihat pakar perubatan dan terus mengambil ubat hospital anda seperlunya. Vivix adalah tambahan kepada nutrisi harian anda. Jom wasap fiela untuk dapatkan vivix hari ini juga. klik je www.wasap.my/601135228059/vivix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *