Hello New You! Rahsia Perempuan Cantik

poster hello new you

Hello New You! Bayangkan anda berjumpa dengan rakan lama, dan ayat pertama yang anda dengar adalah itu! Apa yang menyebabkan rakan anda berkata sedemikian? Pastinya penampilan anda yang lebih sihat, berseri dan awet muda! Hello New You!

Ini adalah sebenarnya program kesihatan oleh Shaklee Malaysia yang mudah diikuti. Program ini menggabungkan produk-produk dengan nutrisi seimbang, pelan berpuasa yang fleksibel, pemakanan seimbang dan senaman. Ini bertujuan membantu anda menguruskan berat badan anda dengan berkesan.

Ingatkah anda Covid19? Covid telah membuka mata ramai kita dimana pentingnya menjaga kesihatan sepanjang masa. Bayangkan anda terkena jangkitan Covid semasa anda sedang berlebihan berat badan, mempunyai penyakit serangkai dan kata mudahnya sedang mengalami masalah kesihatan! Bayangkan pula anda terkena jangkitan Covid semasa anda sedang sihat, berat badan ideal, tiada penyakit tiga serangkai dan kata mudahnya sedang sehat sejahtera. Agak-agak situasi mana yang lebih baik untuk anda?

Istimewanya Program Hello New You ni, adalah agar anda mempunyai pendekatan pengurusan berat badan yang selamat, sihat dan berkesan. Tujuannya agar anda menjalani gaya hidup yang lebih sihat untuk jangka masa panjang. Program ini mengambil kira nutrisi tubuh badan anda perlukan. Lebih baik lagi, Hello New You ini bukan hanya solusi sementara untuk mempromosikan penyelesaian pantas bagi mendapatkan berat badan ideal anda.

Tempoh program Hello New You

Berapa lama program ini? Haaaa…lumrah manusia. Jangan risau, saranan Shaklee adalah anda mengikuti program ini selama 4 minggu sahaja! Hanya 30 hari untuk anda menyihatkan dan menyegarkan semula tubuh badan anda. Selain berpuasa, produk Shaklee membantu menyuburkan tubuh badan anda dari dalam. Ini membantu anda menurunkan berat badan secara lebih berkesan. Tambahan pula, hanya 30 hari diperlukan untuk membentuk tabiat makan yang sihat. Mudah-mudahan tabiat itu berkekalan dalam jangka masa panjang.

Program ini terdiri daripada dua komponen utama. Iaitu pelan berpuasa intermittent 12:12 (berpuasa 12 jam dan makan 12 jam), dan juga gabungan suplemen yang telah dikajiselidik oleh saintis Shaklee. Berpuasa 12 jam merupakan pengenalan yang amat sesuai untuk mereka yang baru nak bermula. Sekilas pandang, sememangnya kita makan dalam tempoh 12 jam (bermula jam 7pagi hingga 7 malam) dan berpuasa atau tidak makan pada waktu malam. Melalui program ini anda membentuk habit untuk tidak lagi makan atau minum minuman berkalori pada waktu malam.

poster testimoni hello new you
Kisah kejayaan Program Hello New You! Program ini bukanlah baru malahan terbukti berkesan.

Jom kita lihat dulu suplemen yang akan banyak membantu anda dalam program ini. Ada empat sahaja iaitu Cinch Shake, Lecithin, Omega Guard dan Herb-lax.

set hello new you
Set Hello New You Shaklee

Cinch Mixed Soy Protein Shaklee

Minuman ini dipertingkat dengan Leusina. Leusina atau leucine membantu mengurangkan pemecahan protein yang diperlukan dalam badan. Apabila berpuasa secara konsisten untuk satu tempoh yang lama, badan akan mula ‘memecah’ protein untuk diubah kepada tenaga. Ini menyebabkan ada sesetengah individu yang mengamalkan intermittent fasting nampak lemah, tak bermaya, kulit kusam dan keguguran rambut. Pencegahan adalah lebih baik. Di samping menjaga pemakanan, pengambilan leusina akan membantu badan lebih sihat khasnya setelah berpuasa untuk satu tempoh yang lama.

OmegaGuard Shaklee

omega-3 fatty acids
Omega Guard Shaklee

Minyak omega terkenal dengan kebaikannya pada kesihatan. Kajian menunjukkan minyak omega membantu meningkatkan metabolisma badan. Umum mengetahui bahawa seiring dengan peningkatan usia, metabolisma badan akan menurun. Ini lah sebabnya mengapa kita semakin sukar mengurangkan berat badan walaupun mengurangkan kalori di ambil seharian. Omega Guard Shaklee membantu meningkatkan metabolisma dan seterusnya membantu mendapatkan berat badan ideal.

Lecithin Shaklee

Istimewanya lecithin, ia berupaya memecahkan lemak dan juga membantu menghalang sel-sel lemak untuk menempel di bahagian dinding arteri darah dan juga jantung. Ini secara tidak langsung menurunkan paras kolestrol.

4 thoughts on “Hello New You! Rahsia Perempuan Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *