Shaklee bantu Kurus sebelum raya? Jom Set Kurus!

Ketibaan hari raya sangat dinanti-nantikan umat Islam seluruh dunia. Setelah berpuasa, pasti nak meraikannya dengan hari raya pula. Berkumpul dengan sanak-saudara setelah lama tak berjumpa. Contohnya ayat seperti ‘Ehhhh gemok nya kau sekarang!’ atau ‘leher mana leher?’ . Pelbagai lagi sindiran manja, mengingatkan berat badan kita yang bertambah. Boleh ke Set Kurus Shaklee bantu anda?

Sempat ke nak kurus sebelum raya?

Sempat lagi. Misi utama Set Kurus Shaklee ini adalah menguruskan dan mengekalkan berat badan dengan cara yang lebih sihat. Disamping mendapatkan bentuk tubuh yang menawan dan meningkatkan tenaga dan kecergasan anda. Semua ini faktor yang menyumbang kepada mengembalikan keyakinan dan fokus anda dalam menjalani kehidupan seharian.

empat suplemen set kurus shaklee
Set Kurus Shaklee atau juga dikenali sebagai Set Hello New You

Menariknya set ini, setiap supplement mempunyai fungsi tersendiri. Fungsi yang dalam jangka panjang menghasilkan tubuh badan lebih sihat dan fit. Paling menyeronokkan, Shaklee membuatkan set ini agar anda tidak perlu berlapar atau terhad makan kepada sesejenis diet sahaja (seperti keto atau sebagainya). Berikut adalah bagaimana set kurus Shaklee membantu anda kurus sebelum raya.

Langkah pertama adalah bakar dan bina. Cinch Shake dari Shaklee mengandungi Leusina. Leusina bertindak membantu pembinaan otot tanpa lemak. Ini membantu memastikan badan tidak menggeleber walaupun berat semakin berkurang. Cinch juga sangat digemari oleh ibu-ibu menyusu ketika berpuasa. Ini kerana walaupun bekerja keras menyusukan anak ketika berpuasa, ibu-ibu ini dapat mengelak rasa lapar dan letih melampau. Terbukti Cinch membantu merangsang tenaga secara optimum oleh badan walaupun ketika berpuasa mahupun kurang makan.

cinch shaklee yang dah dibancuh
Cinch Shaklee. Cuma bancuh ke dalam minuman kegemaran anda.

Nak kurang berat badan pastinya nak bakar lemak. Betul? Set kurus Shaklee turut membantu proses ini dengan adanya Lesitin. Lesitin membantu memecah lemak degil. Ini mencegah pengumpulan lemak dalam hati sekaligus membantu menyingkirkan toksin daripada hati.

Langkah seterusnya adalah langkah yang ramai terlepas pandang; pencernaan dan  pembersihan yang lebih baik. Herb-Lax mengandungi daun senna yang selama ini digunakan secara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Kenapa perlu laksatif? Ini untuk membantu menggalakkan pergerakan usus. Seterusnya memastikan sistem pencernaan yang lebih sempurna dan sihat.

Kurus walau tak bersenam

Seterusnya adalah meningkatkan kadar metabolik badan. Walaupun tidak bersenam, OmegaGuard berupaya membantu meningkatkan kadar metabolil badan dan mempercepatkan proses pembakaran lemak. Bukan itu sahaja. OmegaGuard turut membantu meningkatkan kesensitifan insulin tubuh. Ini penting untuk mengawal selia simpanan lemak dalam badan.

Itulah tadi gabungan mantap bahan dalam Set Kurus Shaklee. Setiap satu mempunyai fungsi khusus. Semua ini menghasilkan badan yang lebih sihat dan berat badan optima dalam jangka masa panjang. Nak kurus sebelum raya? Mulakan regim Set Kurus Shaklee hari ini dan teruskan sepanjang bulan puasa nanti.

Nakkan set puasa Shaklee sahaja? Set yang membantu memastikan puasa anda lebih sehat, bertenaga dan produktif. Jom lihat Set Puasa Shaklee demi Ramadhan 2023 lebih bermakna!

2 thoughts on “Shaklee bantu Kurus sebelum raya? Jom Set Kurus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *