bumbling bumble bee

….camtok kisahnya…kmk dah nunggu benda tok selama 4 bulan..selama 4 bulan..prosesnya sangat slow….slowly and painfully….

..org madah, kmk knak sentiasa call..sentiasa email sidak..brk benda ya settle..memula kmk sik polah camya..sbab as a respect la tek..ngenang kmk org br bah…so sidak lebih veteran dr kmk dlm hal tok..and mestilah sidak lebih tauk pa k polah…sapa lah kmk nak kata lebih lebih….(sik..bukan sarkastik…nang honestly kmk rasa camya….)..kmk kira masih baby gik dlm dunia kerjaya tok…

so kamek pun ekot phase sidak…phase romantik org kata…

…kmk ngaku..kmk molah keja romantik juak…p sik seromantik tok….

tersangat romantik sampey one part kmk nangis…sbab tersangat romantik benda tok d proses…. (iboh lupak, romantik=slow)…lepas kmk call nya hari2..email nya hari2..benda ya masih juak dproses dengan tersangat amat romantik…so one day kmk break down n nangis…srius…tensen!

bayangkan…… nya ibarat camtok
…kamek call, brk sidak polah 1st step….
..kmk email, sidak padah sidak akan polah 2nd step pastok….
…kmk email/call, brk step 3 d ambik…
..dan seterusnya….
…get the picture?…

yg polah kmk manas…nya madah step 4 akan dpolah next week, second day of the week…and kmk akan d contact on that very same day.

so on that exact day, kmk cek inbox kmk berkali2 sepagi and sepetang2…sekda! so kmk email la nya…sipi2 masa nak abiz opiz hour….pasya brklah kmk dpt ’email’ yg dinantik nantik dr pagi…. isk…..sedih beta…

seriously, kmk sik tauk camney nak speed up proses tok, without sounding mcm sik respect sidak…. and…molah sidak rasa kmk sik respect sidak is the very thing yg kmk sik mok polah…..sbab pastok kmk banyak gik akan berurusan ngan sidak bah….

kamek sik nafikan…sidak polah apa yg sidak mampu….tapi alangkah menyenangkan semua pihak mun benda tok sik d polah dengan terlalu romantik?

…..my my my….

3 thoughts on “bumbling bumble bee

  1. sounds like kerja thesis mek dlk. sgt romantik tahap bodoh tahap cipan tuyuk..

    so i guess i understand your situation.. (sik kira apa yg ktk maksudkan ya lah)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *